Woodrise - RD logo 2.jpg

Treteknisk er blitt medlem av Woodrise Alliance

Treteknisk er nylig blitt medlem av Woodrise Alliance. I Woodrise Alliance utveksler kompetansemiljøer fra hele verden erfaringer med å bygge høyt i tre.

Alliansen ble etablert i 2017 etter initiativ fra forskningsinstituttet FCBA i Frankrike, og det er nå 24 medlemmer fra elleve ulike land med i alliansen. Annethvert år arrangerer alliansen en åpen kongress som belyser ulike aspekter og prosjekter som innebærer konstruksjon av høye og urbane bygg med omfattende bruk av tre.

alt

Mjøstårnet i Brumunddal.

- For Treteknisk vil dette utvide vårt nettverk for trebyggeri ytterligere. Dette er en naturlig utvikling som startet med deltakelse i Nordic Network for Tall Wood Buildings, som igjen resulterte i at vi fikk etablert EU-prosjektet Build-in-Wood sammen med Dansk Teknologisk Institutt og nitten andre partnere i Europa. Nå blir vi del av et nettverk som dekker mesteparten av kloden med det til felles at alle jobber med å forske på og dokumentere løsninger for høye bygg av tre, sier administrerende direktør Audun Øvrum ved Treteknisk.

Publisert 26. oktober 2020