Jonas.JPG

Ny leder for avdeling FoU og rådgivning

1. juni startet Jonas Ljungdahl som avdelingsleder i avdeling FoU og rådgivning i Treteknisk. Jonas er 42 år, kommer opprinnelige fra Sverige, men har bodd i Norge siden 2008.

I dette korte intervjuet sier han litt om seg selv og hvorfor han begynner på Treteknisk.

Kan du si litt om bakgrunnen din, Jonas?

Jeg er vokst opp i en bygd der et sagbruk var største arbeidsgiver. Der hadde jeg sommerjobb i flere år mens jeg gikk på universitetet. Jeg er utdannet ingeniør med MSc i fiberkompositter fra KTH (Kungliga Tekniska högskolan), Stockholm. Etter master forsket jeg på mekaniske egenskaper på eik og arkeologisk eik på Vasaskipet. Jeg kom til Norge i 2008 og har jobbet i Aker Solutions siden.

Hvorfor ville du begynne på Treteknisk?

Jeg har alltid hatt et ønske om å komme tilbake til forskning og tre. Jeg synes tre er et fascinerende materiale som har mange interessante bruksområder i mange skalaer. Når det i tillegg var en lederstilling åpen, sendte jeg raskt inn en søknad. Å jobbe for et institutt ser jeg på som en god mulighet for å kombinere forskning med industrielle behov og utfordringer.

Hva du tror om fremtiden, og hva gleder du deg til å jobbe med framover?

Jeg ser store muligheter for tre i fremtiden. Jeg er ikke i tvil om at tre kommer å bli en viktig brikke for Norge og resten av verden for å oppnå våre felles mål om bærekraft. Jeg gleder meg til å bidra til at Treteknisk opprettholder en fremtredende rolle i denne utviklingen.

Publisert 9. juni 2021