271754658_4036844079751394_3436965210567300572_n.jpg

Inviterer Norge og Europa til Trebyfestival om bærekraft og trebyggeri.

Trebyen Trondheim er en foregangsby med tydelige mål om bærekraftig byutvikling og økt bokvalitet. Et av virkemidlene for å oppnå dette er gjennom bevisst og økt bruk av tre i bygg og bygningsmiljø.
I Orkanger er de stolte av sin 150 år lang treindustrihistorie, men ønsker samtidig å bli en moderne «treby».  Med dette som bakgrunn inviteres det til Trebyfestival 21.-22. juni. 

 

Thams la grunnlaget 


Trebyfestivalen vil den 21. juni foregå på Orkanger.  Trebyhistorien vises tydelig i bybildet.  Christian Thams var utdannet arkitekt og startet for 150 år siden et industrieventyr ved Strandheim Bruk.  I sentrum av Orkanger fikk han bygget Bårdshaug som i dag er konferansehotellet hvor Trebyfestivalen finner sted.  I andre enden av bysentrum finner vi Evjen skole, en moderne skole bygget som passivhus i massivtre. 
Under Trebyfestivalen skal både arkitektur og kultur oppleves og diskuteres.  Det er lagt opp til en byvandring på Nerøra, som er en unik trehusbebyggelse under restaurering.  Vandringen avsluttes i Thamspaviljongen hvor opprinnelsen var industriell produksjon av en paviljong til verdensutstillingen i Chicago i 1893.  Paviljongen har i senere tid blitt hentet tilbake til Orkanger og er i dag kulturhus.


Trebyen Trondheim inspirerer


Trondheim kommune har gjennom Build-in-Wood blitt utpekt til foregangsby for bærekraftig byutvikling og trebruk.  Trebyen Trondheim, som organiseres av kommunen, har gjennom prosjektet presentert sine løsninger for europeiske byer med ambisjoner om å bygge mer med tre.  22. juni blir det muligheter til å selv se og oppleve Trondheim.  

Trebyfestivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Trebyen Trondheim, Orkanger Aktivum, Tredriver i Trøndelag, WoodWorks! og Build-in-Wood.  Treteknisk har fungert som sekretariat for planleggingsarbeidet.

Oppdatert program

alt